Sorodne objave

 

Sredi maja so v Ljubljani potekale že osme, tradicionalne taktično-reševalne igre. Gre za tekmovalno-izobraževalni dogodek, na katerem se v različnih panogah pomerijo ekipe vojaške enote za specialno delovanje, ljubljanske reševalne postaje, ljubljanske gasilske brigade in policijske specialne enote.

IMG 0571

Vsaka enota posebej pripravi točko s svojega delovnega področja, ekipe tekmovalcev pa so namenoma pomešane, saj je cilj teh taktično-reševalnih iger ravno v medsebojnem sodelovanju, koordinaciji in pridobivanju strokovnega znanja še z drugih delovnih področij.

IMG 0683

Namen tovrstnih iger je poleg omenjenega še vzpostavitev in okrepitev medsebojnih odnosov med navedenimi službami, saj je narava dela teh prvih posredovalcev ob varnostnih dogodkih izjemno zahtevna.

IMG 0730

Na dogodek so prišli vsi poveljniki navedenih enot, poleg tega pa sta nas obiskala tudi namestnica generalnega direktorja policija mag. Tatjana Bobnar in direktor Uprave za policijske specialnosti Martin Jazbec. Z videnim sta bila zelo zadovoljna in sta izrazila navdušenje nad usposobljenostjo in sodelovanjem vseh enot. Kot sta dejala, bosta tovrstne aktivnosti podpirala tudi v prihodnje.

IMG 0769