Sorodne objave

 

Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak je včeraj, 20. junija 2017, sprejel francoskega atašeja za notranjo varnost Pierra Couveja.

IMG 3484

Francoski ataše Pierre Couve in vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak


Pierre Couve, ataše za notranjo varnost Francoske republike, ki je za policijsko sodelovanje s Slovenijo akreditiran na francoskem veleposlaništvu na Dunaju, je bil namreč na vljudnostnem obisku pri slovenski policiji. Ataše bo julija letos zaključil triletni mandat, po katerem odhaja na novo dolžnost v Francijo. Septembra ga bo zamenjal naslednik.

IMG 3491

Srečanja sta se poleg vodje Službe generalnega direktorja policije udeležila še (z leve) njegov pomočnik Vinko Trebše in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Vladimir Pocek.


Pierre Couve je letos prejel tudi bronasti znak policije za sodelovanje. Ob vljudnostnem obisku se mu je vodja Službe generalnega direktorja policije zato ponovno zahvalil za vso pomoč in sodelovanje pri krepitvi varnosti, še zlasti v času množičnih migracij leta 2015, ko je francoska nacionalna policija v pomoč pri obvladovanju povečanih migracij preko Slovenije na delo napotila francoske policiste.

IMG 3498