Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Martina Ratej, v policiji zaposlena vrhunska športnica in trenutno najboljša slovenska atletinja, se pripravlja na odhod na Evropsko prvenstvo v atletiki v Barcelono, od koder se želi vrniti z medaljo. Njen trener in dosedanji rezultati, predvsem pa njena trenutna pripravljenost, kažejo na to, da bi ji lahko uspelo.

MartinaRatej01

Oddelek vrhunskih športnikov v policiji


Do letos je bila njena najboljša znamka 63,44 m, ki jo je dosegla junija 2008 v Celju in s tem postavila nov državni rekord. Letos je Ratejeva zmagala na evropskem zimskem pokalu v metih v Arlesu, Francija, in za več kot dva metra in pol izboljšala svoj slovenski rekord. Zmagala je s 65,96 metra. Nato je slaba dva meseca po tem v Dohi, Katar, zasedla 3. mesto in s 67,16 m izboljšala svoj prejšnji slovenski rekord. To je Šentjurčanko izstrelilo na drugo mesto vrednostne lestvice meta kopja. V začetku julija pa je kot edina slovenska predstavnica na atletski diamantni ligi v Eugene, Oregon, ZDA, s 64,40 m zasedla drugo mesto.

Ratejeva je uresničila dva zastavljena cilja za letos. Ostane ji še eden, to je visoka uvrstitev v Španiji v prihodnjih dneh. Navijajmo zanjo!

MartinaRatej04

Več o Martini Ratej


Foto: osebni arhiv Martine Ratej in Policija