Sorodne objave

 

Slovenska policija bo od 28. junija do 28. julija 2017 v Srbijo napotila četrto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

IMG 3736

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali Boris Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Center, ki je tudi vodja napotenih policistov, Gorazd Duh iz Policijske postaje Rače, Elvis Fajković iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj ter Borut Oblak iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper.

IMG 3712

Pred odhodom v Srbijo jih je sprejel namestnik generalnega direktorja policije Simon Velički. Delovnemu srečanju so prisostvovali še Tomaž Pečjak, vodja Službe generalnega direktorja policije (SGDP), Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v SGDP in Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. 

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod okrilje Policijske uprave Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi in bodo uporabljali službena vozila in opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi