Sorodne objave

 

Slovenska policija bo za obdobje med 2. avgustom in 1. septembrom 2017 v Srbijo napotila peto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

IMG 5699

V Srbiji bodo policijske naloge en mesec opravljali Matjaž Brinovar iz Operativno-komunikacijskega centra na Policijski upravi Ljubljana, ki je tudi vodja te skupine, Robi Feher iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), Sašo Ačko iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje in Ivan Nemanič iz Policijske postaje Metlika (Policijska uprava Novo mesto).

Pred odhodom jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank. Delovnemu srečanju so prisostvovali še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi ter Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU. Prisostvoval je tudi Elvis Fajković iz Operativno-komunikacijskega centra na Policijski upravi Kranj iz predhodnje skupine.

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod Policijsko upravo Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi