Sorodne objave

 

Policijski orkester je včeraj zvečer, 7. septembra 2017, v sodelovanju z Zvezo slovenskih godb in Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije v Slovenski filharmoniji izvedel koncertni nastop z naslovom Koncert generacij pod umetniškim vodstvom prof. Tomaža Habeta in častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Koncertgeneracij2017 foto MM 3436

Koncert, posnela ga je tudi RTV Slovenija, je bil posvečen 70-letnici prof. Tomaža Habeta, ki je kot vodilni slovenski strokovnjak na področju solfeggia izdal številne priročnike, bil pedagog na Srednji glasbeni in baletni šoli ter Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njegov ustvarjalni opus pa obsega prek 360 glasbenih del z vseh glasbenih področij. 

Koncertgeneracij2017 foto MM 3590Orkester je bil popolnjen s profesionalnimi glasbeniki različnih generacij, tekom koncerta pa so se izmenjavali solisti in dirigenti, sicer vsi nekdanji profesorjevi učenci.

Izvedena so bila avtorska dela prof. Habeta, orkester pa je zaradi bogate zasedbe zvočno vrhunsko izvedel koncertni nastop ter znova dokazal, da sodi v sam vrh godbeništva v Sloveniji. 

Koncergeneracij2017 foto MM 3462

Policijski orkester je tudi tokrat koncertni nastop zaključil s stoječimi ovacijami občinstva.