Sorodne objave

 

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo svoja vrata odprl jutri, 26. septembra, bomo sodelovali tudi policisti. Svetovali vam bomo, kako lahko poskrbite za lastno varnost in varnost svojega imetja, predstavili pa vam bomo tudi dve e-storitvi policije, in sicer Anonimno e-prijavo in Predlagaj prometno kontrolo. Vljudno vabljeni, vstop je prost!

logoObiščete nas lahko v Cankarjevem domu v Ljubljani, od 26. do 28. septembra:

torek in sreda, 26. in 27. september: od 9. do 18. ure

četrtek, 28. september: od 9. do 17. ure

Več o Festivalu za tretje življenjsko obdobje 


Policisti bomo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje predstavili različne preventivne in promocijske vsebine. Obiskovalcem vseh starosti bomo vsak dan svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujete svojo lastnino in se izognete nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd. Naš razstavni prostor bodo obiskali tudi naši zvesti štirinožni pomočniki - službeni psi, ogledali pa si boste lahko tudi del policijske zgodovine. Festival za tretje življenjsko obdobje za vas pripravlja tudi številna predavanja, delavnice in druge vsebine, namenjene izboljšanju kakovosti življenja starejših ter strpnemu sožitju vseh generacij.


Kaj policisti in policistke pripravljamo za vas?

Spoznajte e-storitve policije

Vse tri dni vam v sklopu skupnega nastopa ministrstev v prvem preddverju predstavljamo e-storitve policije, in sicer aplikaciji Anonimna e-prijava kaznivega dejanja in Predlagaj prometno kontrolo.

Izvedite več o delu policije in pridite po različne preventivne nasvete

V drugem preddverju vam, prav tako vse tri dni festivala, predstavljamo delo policije, različne preventivne in promocijske vsebine, ogledate pa si lahko tudi del policijske zgodovine.

Prisluhnite Policijskemu orkestru

V četrtek, 28. septembra, se med 11.20 in 11.40 na glavnem odru predstavlja sekstet Policijskega orkestra. Policijski orkester, ki letos praznuje 69. obletnico svojega delovanja, vas bo navdušil z zanimivim naborom slovenskih zimzelenih popevk in druge zabavne ter filmske glasbe. Uživali boste lahko ob ubranih zvokih šestčlanske zasedbe, ki bo s štirimi klarineti, bas kitaro in bobni pričarala pravo glasbeno poslastico.

Udeležite se okrogle mize na temo varnosti starejših pešcev v prometu

V četrtek, 28. septembra, bo med 14.00 in 15.30 v Dvorani M3 potekala okrogla miza z naslovom Starejši pešci varni v prometu.

F3ZO17 logo postavitve 20170214 Vljudno vabljeni, da nas obiščete!