Sorodne objave

 

Slovenska policija bo od 11. oktobra do 10. novembra 2017 v Srbijo napotila sedmo skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

V Srbiji bodo policijske naloge en mesec opravljali Robi Feher iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), Robert Klavs iz Policijske postaje Laško (PU Celje), Marko Gumzelj iz PP Ljubljana Bežigrad (PU Ljubljana) in Martin Jakša iz PP Metlika (PU Novo mesto).

IMG 5952

Pred odhodom jih je sprejel direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Janez Rupnik. Delovnemu srečanju so prisostvovali še Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, Roman Čoh iz istega sektorja ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU. Sodeloval je tudi Rajko Gabrovec iz Sektorja uniformirane policije na PU Ljubljana, sicer vodja prejšnje skupine, ki se je že vrnila domov.

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod Policijsko upravo Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi