Sorodne objave

 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v četrtek, 12. oktobra, v predsedniški palači štirim hrabrim prvakom srebrne generacije vročil posebno priznanje, Jabolko navdiha. Priznanje za hrabro in požrtvovalno ravnanje, s katerim so rešili človeško življenje, so prejeli Nada Herga, Darinka Rakovec, Stanka Premuš in upokojeni policist Franc Pergar. Predsednik republike je pohvalil njihovo izjemno ravnanje in ob tem dejal: "Kdor reši eno življenje, reši cel svet".

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga predsednik Pahor v znamenje občudovanja in hvaležnosti podeli izjemnim posameznikom in posameznicam, ki s svojimi dejanji in delovanjem navdihujejo druge.

foto jabolko navdiha

Štirje člani Društva upokojencev Ormož so letovali na Dolgem otoku na Hrvaškem. Med plavanjem so eni izmed članic nekaj metrov od obale pojenjale moči in se je začela utapljati. Franc Pergar je brez oklevanja skočil v vodo in jo potegnil na varno, kjer so obnemoglo plavalko oživljali, saj ni več dihala in tudi srčnega utripa ni bilo več zaznati.


Našemu nekdanjemu sodelavcu Francu Pergarju čestitamo za prejeto priznanje! 


Video posnetek sprejema in več informacij najdete na spletni strani predsednika republike.

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije