Sorodne objave

 

V okviru dneva nacionalne varnosti, ki je potekal danes, 24. oktobra, je Inštitut za varnostno kulturo podelil priznanja za najboljšega varnostnika, policista, gasilca in vojaka leta 2016. Policist leta 2016 je postal Jernej Groboljšek iz Policijske postaje Trbovlje.

JernejGroboljsek3

Nagrajeni policist je že prejemnik dveh priznanj policije, in sicer je 2014 prejel medaljo za požrtvovalnost, ki jo je v veliki meri izkazal pri reševanju občana. Lani pa je Jernej Groboljšek prejel še medaljo za hrabrost, ker je na strmem pobočju Svete planine pomagal iz skalne pečine rešiti ujetega občana in njegovega psa.


Nevladna organizacija in neprofitni zavod Inštitut za varnostno kulturo (IVK) je skupaj s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru in Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani danes organiziral 2. Dan nacionalne varnosti, ki je potekal na ljubljanskem Trgu republike in v prostorih Državnega sveta RS.

V sklopu okrogle mize o grožnji nacionalni varnosti in odzivu države sta udeležence v Državnem svetu RS nagovorili tudi ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Gyorkos Žnidar in ministrica za obrambo Andreja Katič.

JernejGroboljsek2

Kasneje je v prostorih državnega sveta potekala tudi slavnostna podelitev priznanja za varnostnika, policista, gasilca in vojaka leta 2016, priznanje, ki se podeli za pomembne dosežke strokovnjakom, ki so svojim profesionalnim, strokovnim in pogumnim delom v letu 2016 prispevali k višji stopnji varnostne kulture ter področju reševanja življenja in premoženja v Sloveniji.

JernejGroboljsek4

Strokovna komisija IVK je izbrala in podelila priznanje za Policista leta 2016 policistu Policijske postaje Trbovlje Jerneju Groboljšku.


Nagrajencu čestitamo!