Sorodne objave

 

15. november je pred vrati, zato voznikom svetujemo, naj pravočasno poskrbijo za zimsko opremo svojih vozil! Preverijo naj, ali je vozilo tehnično brezhibno in ali ima predpisano zimsko opremo, ki je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto, pa tudi v zimskih razmerah. Ponekod v Sloveniji je namreč že zapadel sneg, sicer pa je za vožnjo nevarna že obstoječa kombinacija megle, dežja in nizkih temperatur, zaradi katere lahko površina cestišča hitro zaledeni.

LETAK zimska oprema

pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo, in da morajo imeti vozila na cestah v Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta (pozimi) predpisano zimsko opremo.


Poleg tega pa morajo imeti zimsko opremo tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica).

Takrat policisti ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjamo tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo.

pnevmatika

Preberite še:

Nasveti in priporočila za varno zimsko vožnjo

Določbe o zimski opremi v cestnem prometu

Poskrbite tudi za normalno vidljivost!

Pred vožnjo je treba dobro očistiti vsa stekla na vozilu, saj je vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli nevarna. Prav tako je treba zagotoviti, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi!

IMG 5017