Sorodne objave

 

Slovenska policija bo od 15. novembra do 15. decembra 2017 v Srbijo napotila že osmo skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora nad povečanimi migracijami bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije. Pred odhodom je policiste sprejel generalni direktor policije Marjan Fank.

IMG 5356-001

V Srbiji bodo policijske naloge en mesec opravljali Bojan Petek iz Policijske postaje Kočevje, Petra Kunač iz Policijske postaje Podlehnik, Borut Krnc iz Postaje mejne policije Dobova in Roman Koprivc iz Postaje mejne policije Starod.

Delovnemu srečanju so prisostvovali še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, ter Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Sodeloval je tudi Robi Feher iz Postaje mejne policije Petišovci, sicer vodja prejšnje skupine, ki se je že vrnila domov.

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod Policijsko upravo Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo.

IMG 5368-001

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi