Sorodne objave

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je v ponedeljek, 13. novembra 2017, ob priložnosti uradnega obiska predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva priredil sprejem za slovenske policiste, ki so sodelovali v misiji v podporo Makedoniji pri varovanju južne meje.

sprejem

Sprejema so se poleg večine od skoraj sto do sedaj napotenih policistov udeležili tudi generalni direktor policije Marjan Fank ter Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, in Roman Čoh iz istega sektorja.

IMG 5475

Na sprejemu je makedonska vlada slovenskim policistom in policiji za sodelovanje in pomoč namenila posebno priznanje, s katerim se predstavnikom slovenske mejne policije zahvaljujejo za izreden doprinos k upravljanju migrantske krize in boju proti tihotapljenju migrantov.

Predsednika obeh vlad sta pozdravila odlično sodelovanje obeh držav v času migracijske krize, ki je bila velik humanitarni in varnostni izziv. Po besedah premierja Cerarja bo Slovenija z napotitvijo policistov in morebitno drugo podporo nadaljevala, dokler bo to potrebno. 

Trenutno poteka odprava 21. skupine slovenskih policistov v pomoč makedonskim kolegom pri izvajanju skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi

 

 

 Foto: Tamino Petelinšek, STA