Sorodne objave

 

Praznični december vsako leto ponudi vrsto družabnih dogodkov in javnih prireditev. Ponudniki gostinskih storitev, organizatorji javnih prireditev, lokalne skupnosti, vsi se v tem obdobju še posebej potrudijo, da so programi dogodkov zanimivi in raznoliki, ponudba, namenjena zabavi, pa čim bolj pestra. Policisti pa ob tem opozarjamo, da je treba poskrbeti tudi za varnost udeležencev na družabnih prireditvah in krajih, kjer se zbira večje število ljudi.

Organizatorji, poskrbite za pravočasno prijavo javne prireditve

Vse organizatorje javnih prireditev in drugih družabnih dogodkov pozivamo, naj v obdobju, ko je število prireditev zgoščeno, ko mesta in kraje obišče večje število obiskovalcev, pravočasno načrtujejo ukrepe za zagotavljanje varnosti in ustrezno prijavijo prireditev oz. si pridobijo dovoljenje za izvedbo javne prireditve v skladu z Zakonom o javnih zbiranjih.

Prav tako je smiselno poskrbeti za ukrepe, ki zagotavljajo varen prihod in odhod ljudi v mesta in kraje oz. na prireditve.

Več o tem na spletni strani: Javni shodi in prireditve

E-storitve:


Poskrbite tudi za varno uporabo pirotehnike

Kljub temu, da lahko vsak posameznik največ stori za svojo varnost, pa organizatorje družabnih dogodkov posebej opozarjamo tudi na varno uporabo pirotehnike na javnih krajih in javnih prireditvah v skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Pozivamo tudi vse obiskovalce množičnih družabnih dogodkov, naj upoštevajo veljavno zakonodajo glede uporabe pirotehnike in tako prispevajo k zmanjšanju morebitnih škodljivih posledic.


Želimo vam prijetno in varno praznično obdobje!