Sorodne objave

 

Bralci revije Zarja so med desetimi kandidatkami naziv Ženska leta podelili ljubljanski policistki Mireli Čorić. Čestitamo!

mirela PULJ

Mirela je izjemna ženska, srčna in pogumna policistka. Pred štirimi leti je prejela medaljo za hrabrost, ker je sama prijela roparja zlatarne, letos pa je pred hujšimi zdravstvenimi posledicami rešila sosedo in dobila še medaljo za požrtvovalnost. Starejšo sosedo, ki ji je pomagala, še vedno redno obiskuje. Vsak dan ji prinese topel obrok.

Pred dobrimi štirimi leti je pod svojo streho sprejela nečaka, saj njegova mama, ki ima težave z odvisnostjo, že takoj po rojstvu ni bila sposobna skrbeti zanj. "Čeprav sem tudi sama mati samohranilka, sem vedela, da bom zmogla," je povedala. Naziv ženske leta in dobre vile ji je prineslo tudi to, da je pred dvema letoma od samomora odvrnila nekdanjega brezdomca Vilija, ki ne živi več na cesti.

Poleg Mirele Čorić so bile za žensko leta letos nominirane tudi Darja Črnko, Metoda Dodič Fikfak, Mojca Zvezdana Dernovšek, Ančka Gošnik Godec, Lidija Hren, Petra Matos, Rožca Šonc, Urška Vučak Markež in Leonida Zalokar, so sporočili iz Media24.


Mirela, iskrene čestitke ob prejemu žlahtnega naziva!