Sorodne objave

 

Festivalno dvorano v Ljubljani bo v torek, 28. novembra, ob 20. uri napolnila pisana druščina zglednih voznikov iz cele Slovenije. V okviru akcije Slovenija piha 0,0 bodo na odru za njih skupaj z zasedbo Tabu nastopili člani Policijskega orkestra pod taktirko dirigenta Nejca Bečana.

jumbo

Drugi tradicionalni koncert, ki ga Policijski orkester prireja za zgledne voznike, predstavlja sklepno dejanje vseslovenske akcije Slovenija piha 0,0. V tednu pred martinovim, od 6. do 12. novembra, ko so po državi potekala številna praznovanja, so bile aktivnosti usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Policisti so v tem času nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah in odgovorne voznike, ki so "napihali" 0,0, nagrajevali s kuponi za brezplačno udeležbo na koncertu. Svoje aktivnosti so izvajale tudi inšpektorske službe, aktivni pa so bili tudi predstavniki nevladnih organizacij, kot so Zavod Vozim, Varna pot in Drogart.

Nagrajeni vozniki so imeli možnost, da si na spletni strani www.nulanula.si priklikajo brezplačni vstopnici za edinstveno glasbeno doživetje. Razpoložljive vstopnice so pošle v samo nekaj urah po odprtju prijav, kar dokazuje učinkovitost in priljubljenost te družbeno odgovorne akcije, ki letos poteka že drugo leto zapored, pa tudi privlačnost obljubljene glasbene poslastice - skupnega nastopa Policijskega orkestra, ki naslednje leto obeležuje svojo 70-letnico delovanja, in nadvse priljubljene slovenske glasbene skupine Tabu.

V Festivalni dvorani se tako že pripravljajo na zapolnitev kapacitet, Policijski orkester in zasedba Tabu pa že pridno vadita za prihajajoči nastop. Za vse, ki si želijo ogledati dogodek, a ne bodo mogli biti prisotni v dvorani, bo na Facebook strani Slovenija piha 0,0 prek storitve Facebook Live v času koncerta potekal prenos v živo.


Spoštovani predstavniki medijev, če se nam želite pridružiti, to sporočite na e-naslovTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., najkasneje do ponedeljka, 27. novembra 2017 do 13. ure.