Sorodne objave

 

Zaradi napovedanega poslabšanja vremena, intenzivnejših padavin, porasta vodotokov in zemeljskih plazov ta konec tedna so policijske enote v pripravljenosti za učinkovito in pravočasno opravljanje nalog, da lahko v primeru hujših posledic takoj pomagajo drugim reševalnim enotam in poskrbijo za zavarovanje premoženja fizičnih in pravnih oseb.

Policijske uprave so zaradi morebitnega sodelovanje policistov v njihovih aktivnostih tudi v stalnem stiku z operativnimi štabi civilne zaščite. Policijske enote so glede na vremensko napoved pripravljene na reševanje ljudi in premoženja tudi danes in jutri. Za potrebe reševanja sta v stalni pripravljenosti tudi dva helikopterja Letalske policijske enote.

Včeraj in danes ponoči so bili policisti v pripravljenosti in imeli največ aktivnosti na območjih policijskih uprav Ljubljana, Nova Gorica, Kranj in Celje. Poplavljeni so bili kletni prostori in garaža Policijske postaje Laško, pri čemer je nastala le škoda na objektu, saj so opremo pravočasno umaknili, obstajala pa je tudi nevarnost zalitja prostorov Policijske postaje Idrija.

Policisti vam svetujemo, da se v teh dneh ne odpravite na daljše poti od doma, saj se lahko zaradi slabega vremena razmere na cestah hitro poslabšajo, na nekaterih območjih pa obstaja tudi velika verjetnost, da bodo ceste poplavljene ali ovirane zaradi plazov.