Sorodne objave

 

Slovenska policija bo od 10. januarja do 9. februarja 2018 v Srbijo napotila deveto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

V Srbiji bodo policijske naloge en mesec opravljali Robert Car iz Postaje mejne policije Petišovci (Policijska uprava Murska Sobota), Tomaž Krušič iz Policijske postaje Laško (Policijska uprava Celje), Iztok Dreo iz Policijske postaje Krško (Policijska uprava Novo mesto) in Borut Stare iz Postaje prometne policije Kranj (Policijska uprava Kranj).

IMG 7464

Pred odhodom jih je sprejel vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Simon Velički. Delovnemu srečanju so prisostvovali še Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, Roman Čoh iz istega sektorja ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU. Pridružil se jim je tudi vodja prejšnje skupine, policist Bojan Petek iz Policijske postaje Kočevje (Policijska uprava Ljubljana).

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod Policijsko upravo Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo.

IMG 7469

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi