Sorodne objave

 

Policija se tudi letos pridružuje projektu Z glavo na zabavo, katerega namen je opozoriti na nezdružljivost uporabe alkohola in prepovedanih drog z udeležbo v cestnem prometu, tokrat pa bo poudarek tudi na problematiki hitrosti. Prva prireditev, ki je bila v soboto, 18. septembra 2010, v Mercatorjevem centru v Domžalah, je znova pokazala, da imajo prizadevanja za varno udeležbo v cestnem prometu veliko podporo med ljudmi.

IMG 3955

Razstavni prostor policije je bil ves čas poln.

IMG 3803

 Policisti smo med drugim predstavili tudi opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu.


Policisti smo tokrat mladim in njihovim staršem svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, na upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo varnostnega pasu, na pomen vidnosti pešcev itd.

IMG 3867

Razstavni prostor policije si je ogledal tudi pobudnik Fundacije Z glavo na zabavo Saš Kravos.

IMG 3932

Obiskovalci, predvsem tisti najmlajši, so svoje spretnosti z veseljem preizkusili tudi na simulatorju vožnje motornega kolesa. Pri tem jim je pomagal Živko Perić, izkušen inštruktor varne vožnje motornega kolesa iz Policijske akademije, ki jih je usmerjal in jim pomagal, da so varno "pripeljali do cilja".

IMG 3969

IMG 3971

Policistka Policijske postaje Domžale Nataša Jančar je neutrudno odgovarjala na številna radovedna vprašanja obiskovalcev. Največ zanimanja je bilo, kot ponavadi, za ročni merilnik hitrosti, ki prehitrega voznika največkrat udari po žepu. Mnogi so tudi "pihali", na srečo pa je alkotest vsakič pokazal 0,00. Vseeno ni škodil še kakšen nasvet policistke, da alkohol in volan ne sodita skupaj.

IMG 3879

Mnogi so tudi "pihali". Veseli smo bili, da je alkotest vedno pokazal 0,00.

IMG 4021

Najmlajši so se najbolj razveselili sladkih bombonov, z napisom 113 Policija, in pisanih balonov s podobo policista Leona.


Prireditve Z glavo na zabavo izvaja Generacija Nulanula, skupina nadarjenih posameznikov, ki učinkovito promovirajo zdrav življenjski slog, aktivno preživljanje prostega časa in zabavo brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog ter hkrati opozarjajo, da alkohol in promet ne sodita skupaj. 

IMG 4091

Skupaj smo peli, plesali in se zabavali!

IMG 3923

Veliko zanimanja je požel t. i. stinger, s katerim policisti prisilno ustavimo vozilo.


Pester in zanimiv zabavno-glasbeni program pritegne majhne otroke in njihove starše k sodelovanju v različnih aktivnostih, preko katerih so prav vsi obiskovalci deležni učinkovitega preventivnega delovanja. Pri aktivnostih sodeluje tudi maskota Zdravko Korenjak, kot simbol zdravja. Ta je pri otrocih še posebej priljubljen.

IMG 4040

"Še malo, pa mi bo prav!"

IMG 4136

Radovednost otrok ne pozna meja ...


Obiskovalci so v soboto lahko preizkusili tudi različne dejavnosti Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pod razpoznavnim imenom Vozimo pametno, ki so posebej prilagojene tematiki prireditev Z glavo na zabavo in ciljni skupini, tj. družinam z majhnimi otroki. Na prvi prireditvi so lahko preizkusili pravilno namestitev otroških sedežev, tehtnice, ki prikazujejo naletno težo pri posamezni hitrosti, in napravo Stopko.

IMG 3827

 Številni obiskovalci so preizkusili tudi "Stopka".


Da bi se zavest o zdravem življenjskem slogu in varnosti v cestnem prometu še naprej krepila, bo fundacija Z glavo na zabavo do konca novembra organizirala še 9 prireditev, na katerih bomo poleg Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu sodelovali tudi policisti. Naslednja bo že to soboto, 25. septembra 2010, v Mercatorjevem centru v Novi Gorici.


Vljudno vabljeni!