Sorodne objave

 

Z Nacionalnim centrom za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT Policija uspešno sodeluje že nekaj let pri različnih projektih, ki so povezani z zagotavljanjem varnosti elektronskih omrežij in informacij. Tokratno sodelovanje pa je bilo namenjeno osveščanju zaposlenih v policiji glede varne rabe interneta.

varni na internetu slikaTudi zaposleni v Policiji se namreč tako v službenem kot zasebnem času srečujemo z internetom. Pogosto ga uporabljamo za poslovanje, iskanje in izmenjavo informacij. V zasebnem času nam širi možnosti komunikacije in nas združuje v navideznem skupnem prostoru. S pomočjo interneta širimo svoja znanja, omogoča pa nam tudi hitrejšo pot do storitev.

Da bi dvignili zavedanje zaposlenih v policiji glede varne rabe interneta, je zato v sodelovanjus SI-CERT nastala priročna brošura Varni na internetu.

V njej so številni nasveti o varovanju podatkov in informacij tako na delovnem mestu kot doma. SI CERT je za policiste in policistke zagotovil 5000 brošur, elektronsko različico brošure pa najdete tudi na spletni strani policije. Tako lahko do vseh koristnih nasvetov v njej dostopate tudi občani.

Poskrbite za svojo varnost tudi na internetu!