Sorodne objave

 

Na 5. mednarodnem sejmu obrambe, varovanja, zaščite in reševanja (SOBRA), ki poteka med 23. in 25. septembrom 2010 v Gornji Radgoni, se predstavlja tudi policija. Obiščete nas lahko še danes, 24., in jutri, 25. septembra, in sicer na razstavišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni.

DSC 3290

Razstavni prostor policije si je ogledala tudi obrambna ministrica dr. Ljubica Jelušič.


Sejem SOBRA predstavlja sodelovanje med Ministrstvom za obrambo, Slovensko vojsko, Policijo, Upravo za zaščito in reševanje, Gasilsko zvezo Slovenije, drugimi institucijami in civilno družbo.

DSC 3183

Na sejmu policisti predstavljamo različna delovna področja in opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu. Predstavili se vam bomo prometni policisti, ki bomo na ogled postavili policijsko motorno kolo, vozilo z videonadzornim sistemom Provida, vozilo za reševanje prometnih nesreč, alkotest, merilnik hitrosti, sredstva za prisilno ustavljanje vozil, simulator vožnje motornega kolesa itd. Na zunanji ploščadi pa si boste lahko ogledali tudi spretnostno vožnjo policistov motoristov.

DSC 3233

Razstavili smo tudi vozila nekdanje milice in uniforme miličnikov.


Policisti Specialne enote vam bodo pokazali jamarsko, alpinistično in potapljaško opremo ter vam pojasnili, kako deluje robot za odkrivanje in uničevanje eksplozivov. S policisti Gorske enote boste lahko plezali po vrvi in preizkusili, kako močne so vaše roke, policisti kriminalistične policije pa vam bodo z veseljem "odvzeli prstne odtise" in vam pokazali, kakšno opremo uporabljajo za ogled kraja kaznivega dejanja.

DSC 3769

Preizkusite svojo fizično pripravljenost in plezajte skupaj s policisti Gorske enote!

DSC 4072

Vodniki službenih psov bodo še danes in jutri predstavili svoje štirinožne prijatelje in vam pokazali, kako nepogrešljivi so pri opravljanju policijskih nalog.


Ogledate si lahko tudi službene živali policije. Vodniki službenih psov vas bodo zagotovo navdušili z atraktivnim prikazom svojega dela. Predstavili pa se vam bodo tudi policisti konjeniki, ki vam bodo pokazali, kako izvajajo policijske postopke "z višine".

DSC 3206

Na elektronskem simulatorju streljanja lahko pod budnim očesom izkušenega policista preverite svojo natančnost.


Obiskovalci se lahko preizkusite na elektronskem simulatorju streljanja in simulatorju vožnje motornega kolesa. Še danes in jutri vam bomo predstavili preventivne projekte policije in vam svetovali, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega premoženja.

DSC 3224

Simulator vožnje motornega kolesa vam ponuja odlično priložnost, da varno preizkusite svoje spretnosti.


Svoje delo na sejmu predstavljajo tudi mejni policisti. Pri njih si lahko ogledate mobilno in ročno termovizijo, schengenski motor, terensko vozilo Touareg, ''schengenbus'' itd. Vse to so pripomočki, s katerimi varujejo državno mejo in preprečujejo ilegalne migracije. Policisti, ki sodelujejo v mednarodnih civilnih misijah, pa bodo z vami delili izkušnje iz tujine.

DSC 3636

Otroci, obiščite nas v otroškem kotičku! Za vas smo pripravili nagradno žrebanje!


Vabimo vas tudi, da prisluhnete Policijskemu orkestru in si ogledate, kako izvajamo policijske postopke, se z našimi inštruktorji naučite osnovnih prijemov samoobrambe itd. Najmlajše obiskovalce pa vabimo v otroški kotiček. Tam jih čakajo pobarvanka s policistom Leonom in dve ne preveč težki nagradni vprašanji.

Danes in jutri vas bomo razveselili tudi z lutkovnima igricama gledališča Lutke Zajec. Igrico Promet ni hec si lahko ogledate v petek, 24. septembra, ob 16.30. V soboto, 25. septembra 2010, pa vas bomo z lutkovno igrico 113 zabavali in učili o varnosti kar dvakrat, prvič ob 10. in drugič ob 15. uri.

DSC 3306

Na sejmu se predstavlja tudi del Policijskega orkestra.


Na razstavnem prostoru policije lahko obiščete še razstavo o aktivnostih policije med osamosvojitveno vojno in si ogledate zbirko policijskih našitkov. Svoje aktivnosti predstavljalo tudi različna policijska združenja, in sicer mednarodno policijsko združenje IPA ter policijsko veteransko združenje Sever.

DSC 3837

Oglejte si atraktivne prikaze policijskega postopka in osnovnih prijemov samoobrambe.


V soboto, 25. septembra 2010, bo ob 17. uri zaključni program, v katerem bo v polni sestavi nastopil Policijski orkester, razstavni prostor policije pa bo obiskala tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.


Vljudno vabljeni, da nas obiščete!