Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Srbijo napotila enajsto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako med 21. marcem in 20. aprilom 2018 skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

V Srbiji bodo policijske naloge en mesec opravljali policisti Miran Horvat iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Maribor, Denis Farkaš iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Murska Sobota, Sašo Ačko iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje in Elidijan Hodžić iz Policijske postaje Kranj iz Policijske uprave Kranj.

IMG 7234

Pred odhodom jih je sprejela namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Delovnemu srečanju so prisostvovali še Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, Roman Čoh iz istega sektorja ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije GPU. Pridružil se jim je tudi vodja prejšnje skupine, policist Ivan Nemanič iz Policijske postaje Metlika iz Policijske uprave Novo mesto.

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod tamkajšnjo Policijsko upravo Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo.

IMG 7242

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi