Sorodne objave

 

Po dobrem odzivu, ki ga je akcija Najboljši za volanom doživela lani, ko je v njej sodelovalo skoraj 1.500 mladih, bodo mladi vozniki in voznice tudi letos izzvani, da svoje znanje in veščine pri vožnji pokažejo v izboru za najboljšega mladega voznika oziroma voznico v Sloveniji. Izbor se bo začel 27. marca 2018, ko bo projekt predstavljen tudi na novinarski konferenci v Centru varne vožnje na Vranskem. Pri projektu izbora najboljšega voznika oz. voznice sodeluje tudi Policija.

V prvi fazi izbora, ki bo potekala od 27. marca do 30. aprila 2018, so vabljeni mladi do vključno 24. leta starosti z opravljenim programom dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, da opravijo test oziroma preizkus znanja na spletni strani www.najboljsizavolanom.si. Najboljših 100 udeležencev spletnega preskusa se bo v polfinalu, ki bo 16. in 17. maja 2018, pomerilo v najrazličnejših spretnostnih in vozniških preizkušnjah. Zmagovalci posamičnih kvalifikacij se bodo 24. maja 2018 preizkusili še v finalnem tekmovanju. Finalisti, še posebej pa zmagovalec, bodo postali mladi ambasadorji varne vožnje.

Več o projektu in pomenu varne udeležbe v cestnem prometu bodo povedali:

  • Manuel Pungertnik, vodja AMZS Šole vožnje in inštruktor varne vožnje,
  • Matjaž Leskovar iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi,
  • Alojz Kovačič, član Glavnega odbora Rdečega križa Slovenije, predsednik Komisije RKS za prvo pomoč in predsednik Komisije RKS za pripravljenost in ukrepanje v primeru naravnih in drugih nesreč,
  • mag. Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa
  • in drugi.


Spoštovani predstavniki medijev,
vljudno vabljeni na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 27. marca 2018, ob 11. uri v Centru varne vožnje na Vranskem.