Sorodne objave

 

V soboto, 7. aprila 2018, bomo s pohodom na Šmarno goro začeli letošnjo akcijo Zakorakaj k zdravju, s katero ozaveščamo o oblikah raka pri moških in pomenu preventive. Akcija je del dolgoročnega projekta Pravi moški skrbi zase!, katerega cilj je, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen. Letos za zdravje in podporo ozaveščanju hodimo tudi slovenski policisti. Vabljeni, da se nam pridružite!

 Dobimo se v soboto, 7. aprila 2018, ob 10. uri!

logo

Predviden program:

  • 9.30 - 10.00: zbiranje udeležencev
  • 10.00 - 10.20: kratki pozdravni nagovori organizatorjev in druženje pred začetkom pohoda
  • 10.20 - 10.30: možnost dodatnih izjav za medije
  • 10.30 - 14.00: pohod in druženje na Šmarni gori


Dragi pohodniki in spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Pripomogli boste k ozaveščanju o zdravem načinu življenja in obenem naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.


Akcijo Zakorakaj k zdravju organizira Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Ministrstvom za zdravje RS in Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani. Z aktivno podporo se akciji letos pridružujeta Policija in Sindikat policistov Slovenije.

Začetek akcije sovpada s svetovnim dnevom zdravja in dnevom za spremembe, ki ga obeležuje Slovenska filantropija. Osrednja tema letošnje akcije je preventiva oz. zdrav način življenja. Cilj akcije Zakorakaj k zdravju je spodbuditi predvsem moške k aktivnejšemu življenjskemu slogu, saj tako lahko občutno zmanjšajo tveganje, da bi zboleli za rakom. Hodite z nami in (po)ostanite zdravi!