Sorodne objave

 

Slovenska policija je danes, 4. maja 2018, v Makedonijo napotila že 25. skupino policistov. Do 1. junija 2018 bodo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje tako pomagali tudi policisti iz Slovenije.

Na makedonskem ozemlju bodo naloge v okviru skupnega ukrepanja zaradi povečanega števila migrantov opravljali policisti Beno Drobnič s Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor (PU Maribor), Naško Gačevski s Policijske postaje Lendava (PU Murska Sobota), Milivoj Bjelajac iz Sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana, Matjaž Brinovar iz Operativno-komunikacijskega centra na PU Ljubljana in Gregor Plajnšek s PP Tolmin (PU Nova Gorica).  IMG 8813

Dan pred odhodom sta jih sprejela namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije na Generalni policijski upravi. Svoje izkušnje in aktualno dogajanje v Makedoniji je policistom predstavil vodja prejšnje skupine, policist Damjan Klasić s Postaje mejne policije Gruškovje (PU Maribor).

IMG 8825

Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje opravljali na območju Policijske postaje Star Dojran; in sicer v svojih delovnih policijskih uniformah, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo slovenske policije.

IMG 8832

IMG 8828

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

IMG 8820