Sorodne objave

 

Na Študentski areni, ki je bila med 19. in 21. oktobrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, smo policisti zopet predstavili številna področja policijskega dela. Za odlično predstavitev smo prejeli tudi Zlati ščit.

IMG 0281

V notranjem razstavnem prostoru in na zunanji ploščadi Gospodarskega razstavišča smo ponovno predstavili različna področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Med drugim so si obiskovalci lahko ogledali policijsko motorno kolo, policist motorist pa je na poligonu pokazal svoje spretnosti.

IMG 0749

Veliko zanimanja je bilo tudi za vozilo z videonadzornim sistemom Provida, v katerega so se mnogi radi usedli. Imeli so veliko vprašanj o tem, kako Provida deluje in kako učinkovito policisti z videonadzornim sistemom lovijo tiste voznike, ki "imajo težko nogo".

IMG 0379

Študentje so si z zanimanjem ogledovali kombi za ogled kraja kaznivih dejanj in pozorno spremljali kriminalističnega tehnika, ki jim je pokazal opremo in pojasnil, kako najbolj učinkovito najti uporabne dokaze.

IMG 0338Svoje delo so izčrpno predstavili tudi kriminalisti, ki so študentom in njihovim staršem predstavili vzorce prepovedanih drog in opremo, ki jo uporabljajo vlomilci za vlome v vozila. Svetovali so jim tudi, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega imetja.

IMG 0649

Policisti Posebne policijske enote, ki so na ogled postavili tudi delovno opremo, so radovednežem pokazali nekaj zelo učinkovitih prijemov, s katerimi obvladajo nasilneže.

IMG 0443

Veliko pozornosti so požele tudi službene živali policije, ki so za obiskovalce še posebej zanimive. Konjeniki so neutrudno odgovarjali na številna vprašanja, konji pa so se potrpežljivo pustili božati. Vodniki službenih psov so v atraktivni točki zelo slikovito prikazali, kako nepogrešljivi partnerji so lahko štirinožni kosmatinci, tako pri prijemanju storilcev prekrškov in kaznivih dejanj kot tudi pri odkrivanju prepovedanih drog in eksplozivov.

IMG 0562

Da je bilo delo policije res dobro predstavljeno, je dokazala tudi nagrada Zlati ščit, ki so jo prejeli sodelujoči policisti in policistke. Po izboru obiskovalcev je namreč na Študentski areni najbolj navdušil razstavni prostor policije. Prepričale so jih atraktivne aktivnosti, urejenost prostora in dostopna komunikacija s policisti.

foto 19

Foto: Študentska arena