Sorodne objave

 

Na igrišču Policijske akademije v Tacnu se je včeraj, 31. maja, pozno popoldan razlegal otroški živ žav. Tacen je na zadnji majski dan znova postal pisano prizorišče otroškega rajanja, saj so ga že tradicionalno za en dan "zasedli" otroci Vrtca Jelka.

IMG 9955

IMG 9876

Ministrica za notranje zadeve je malčkom predala pomembno sporočilo - da so policisti njihovi prijatelji.


Otroke Vrtca Jelka je pozdravila tudi ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, ki je malčkom zaželela dobrodošlico med policisti in jih povabila, da spoznajo tudi njihovo zahtevno delo.

IMG 9829

Vrtec Jelka v Policijski akademiji vsako leto obeleži svoj praznik, dan vrtca. Otroci in njihovi starši so se tudi letos udeležili različnih športnih in kulturnih delavnic, ki razvijajo otrokove gibalne sposobnosti in kreativnost. Vozili so kolesa, delali prevale, ustvarjali likovne izdelke itd.

IMG 0198

"Ker ste mi prej nagajali, vas bom zaprl!"

IMG 0437

"Čak' mal', stric 'pulicaj' ... kako to misliš,
da me boš odpeljal? Saj sem bil priden!?"

Malčkom smo svoje delo predstavili tudi policisti in policistke. Otroci so se zapodili v policijsko "marico", prižigali modre lučke, "vozili" policijski motor in preverili prav vse sirene na policijskih avtomobilih.

IMG 0108

"Zdaj bom pa še tega pritisni!"

IMG 9800

Policijska "marica" ima novega šoferja!"


Dogodku so se pridružili še vrhunski športniki, zaposleni v policiji, in sicer strelka Živa Dvoršak, judoist Andraž Jereb, tekačica na smučeh Alenka Čebašek, potapljač Samo Jeranko in trener veslanja Jan Ilar. Poleg policistov so otroci lahko spoznali tudi gasilce in njihovo nevarno delo. Največ zanimanja je bilo za gasilske čelade, ki so jih želeli preizkusiti prav vsi. Otrokom pa so se predstavili tudi mestni redarji.

IMG 0042

IMG 9782

"Oči, glej me, še malo, pa mi bo gasilska čelada prav!"


Otroci so se lahko udeležili različnih aktivnosti, ki spodbujajo njihov miselni in motorični razvoj. Veliko veselja so imeli pri plezanju po igralih, skakanju na kanvasu, podiranju lončkov z žogicami, "pacanju!" z barvami itd.

IMG 0251

Otroci so imeli veliko vprašanj za policiste, ki so nanje z veseljem odgovarjali in jim svetovali. Takšno sodelovanje je zelo koristno in ima velik vzgojni vpliv tako na otroke kot tudi njihove vzgojitelje in starše. Otroke lahko tako pravočasno in na primeren ter zanje zanimiv način opozorimo na pravilno ravnanje ter jim hkrati predstavimo in približamo poklic policista.

IMG 0478

"Stoj, policija!"

IMG 9806

"Uuuu, kako tuli tale sirena!"


Otroci so stadion Policijske akademije zapustili veseli, policisti pa zadovoljni, da smo malčkom lahko polepšali dan.