Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s kriminalisti in policisti na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj, Koper in Novo mesto danes, 14. junija 2018, izvajajo različne operativne aktivnosti v okviru obsežne mednarodne kriminalistične preiskave kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete.

V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in pridržali 15 osumljencev, ki so kot člani kriminalne združbe izvrševali kazniva dejanja tako na območju Slovenije kot v tujini.

Trenutno poteka večje število hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja suma storitve več kaznivih dejanj neupravičena proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom po 307. členu KZ-1.

V kriminalistični preiskavi poteka tudi mednarodno policijsko sodelovanje z različnimi državami Evropske unije in Europolom.

V zaključni akciji sodeluje približno 100 policistov, 60 kriminalistov iz različnih policijskih uprav in 49 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo RS.