Sorodne objave

 

Na Bledu smo danes, 15. junija, slovesno odprli 25. Pohoda razuma, volje in moči ali Brajnikov memorial. Gre za najbolj zahteven psihofizičen preizkus moči za pripadnike varnostnih organov v Sloveniji, policiste, vojake, pripadnike civilne zaščite, gasilce in pravosodne policiste. 21 ekip ga bo premagovalo v naslednjih dveh dneh.

IMG 20180615 091252

Tekmovalce, pripadnike policije, vojske, uprave za zaščito in reševanje ter gorske reševalce, je nagovoril generalni direktor policije Simon Velički. Poudaril je, da je Brajnikov memorial tekmovanje, ki združi tekmovalce iz vseh varnostnih struktur, da se v športnem duhu pomerijo med sabo. Ne šteje le zmaga, šteje sodelovanje vse ekipe, da skupaj premaga zahtevno traso. "Tisti, ki ste že tekmovali, veste, da tukaj ni prostora za sprenevedanje in samoprevaro. Vsaka namišljena lastna podoba hitro razpade in se razblini v nič, ostane pa le vaše pravo bistvo, ki vam pokaže, kaj ste, in tudi nakaže, kaj vse še lahko postanete. A prepričan sem, da boste vsi športni navdušenci tudi letos kos izzivu, da boste najboljše iztisnili iz sebe, ne kljub postavljenim oviram, temveč prav zaradi njih. Saj je za vas dovolj dobra le ena smer - naprej!"

20180615 090650

Tekmovalce so s spodbudnimi besedami pozdravili tudi predsednik organizacijskega odbora tekmovanja Matej Brajnik, generalmajor dr. Andrej Osterman, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But in župan Občine Bled Janez Fajfar. 

20180615 084803

Nato so ekipe, pripravljene na tekmovanje, odhitele na start, ki se je začel s plavanjem v Mali Zaki. Tekmovalce čaka najtežja dvodnevna preizkušnja v plavanju, kolesarjenju, teku, pohodu, veslanju in reševanju praktičnih nalog, ki poteka na območju Bleda, Bohinja in Julijskih Alp. S tekmovanjem bo 21 ekip zaključilo jutri, 16. junija 2018, predvidoma ob 14. uri v kampu Danica v Bohinju.

gallery}/NovinarskoSredisce/SporocilaZaJavnost/2018/06_junij/15_brajnik_odprtje/galerija{/gallery}