Sorodne objave

 

V sodelovanju s slovensko policijo in Ministrstvom za notranje zadeve je Center za evropsko prihodnost (CEP) pred kratkim v Srbiji izvedel delavnico na temo pretoka informacij v zvezi z ilegalnimi migracijami. Delavnica pod naslovom Krepitev zmogljivosti izmenjave informacij je potekala med 19. in 21. junijem 2018 na Zlatarju v Srbiji.

IMG 3760

Razprava je bila usmerjena v izboljšave glede pretoka informacij na področju ilegalnih migracij. Z roko v roki s slovenskimi kolegi, vodjo Europolovega centra proti tihotapljenju migrantov Robertom Črepinkom, strokovnjakom za izmenjavo znanja dr. Tatjano Dragovič ter vodjo delavnice in tega programa Andrejo Dolničar Jeraj so predstavniki različnih organizacijskih enot na srbskem notranjem ministrstvu, ki so sodelovali v terenskem obisku aprila 2018, skozi različne primere analizirali pretok informacij in operativno sodelovanje v različnih situacijah, povezanih z ilegalnimi migracijami.

Primerjali so pristop in izkušnje srbskih policijskih enot z izkušnjami Slovenije in pristopi, uporabljenimi v EU, ter iskali možnosti za izboljšave na tem področju. Cilj je doseči optimizacijo sistema za izmenjavo informacij z učinkovitejšo izrabo obstoječih kapacitet, posledično pa tudi boljši odziv v situacijah, povezanih z ilegalnimi migracijami.

IMG 3761

Gre za projekt v okviru uradne razvojne pomoči Republike Slovenije Republiki Srbiji oz. programa mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki je namenjen pomoči Srbiji pri približevanju Evropski uniji in ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve.

logo medn razvojno sodelovanje slovenije