Sorodne objave

 

Slovenska policija bo v Srbijo napotila petnajsto skupino policistov; tako bodo med 8. avgustom in 7. septembrom 2018 štirje policisti pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

Pred odhodom jih je danes, 7. avgusta, sprejela namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Sprejemu je prisostvoval tudi Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije na Generalni policijski upravi.

IMG 7958

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Boris Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Center na Policijski upravi Ljubljana, Robert Feher iz Postaje mejne policije Petišovci na Policijski upravi Murska Sobota, Andrej Petrovič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na Policijski upravi Maribor in Dražen Papec iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj na Policijski upravi Kranj.

IMG 7949Z izkušnjami z delom slovenskih policistov v Srbiji jih je seznanil Mitja Vidmar iz Sektorja za operativno podporo na Policijski upravi Ljubljana, sicer vodja štirinajste skupine napotenih policistov.

IMG 7951

Policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina na tamkajšnji Policijski upravi Pirot. Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje izvajali v delovni policijski uniformi, ne bodo pa izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

IMG 7955Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.

IMG 7956