Sorodne objave

 

Zaradi suma storitve korupcijskega kaznivega dejanja smo kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada včeraj, 3. novembra 2010, na območju Policijske uprave Murska Sobota odvzeli prostost uradni osebi, zaposleni na murskosoboškem okrožnem državnem tožilstvu. Več informacij o sami preiskavi smo podali v današnji izjavi za javnost.

IMG_6719

Komisija za preprečevanje korupcije je policijo obvestila o sumu kaznivega dejanja jemanja podkupnine, dejanja pa naj bi bila osumljena uradna oseba, zaposlena na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti. Kriminalisti NPU so se na informacijo komisije takoj odzvali in o tem obvestili vrhovno državno tožilstvo, ki je postopek tudi usmerjalo. Začeli so z zbiranjem obvestil in podali predloge za uvedbo prikritih preiskovalnih ukrepov.

IMG 6680

Zvočni posnetek izjave mag. Harija Furlana, direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (mp3) 


Kot je dejal mag. Harij Furlan, smo s prikritimi preiskovalnimi ukrepi potrdili sum o storitvi kaznivega dejanja jemanja podkupnine. "Tako smo včeraj dopoldne kriminalisti NPU osumljenemu odvzeli prostost, in sicer smo ga prijeli ob izvršitvi kaznivega dejanja. Osumljencu smo zasegli 25.000 evrov domnevne podkupnine," je še dejal Furlan.

IMG 6650

Zvočni posnetek Blanke Žgajnar, vodje Skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu RS (mp3) 


Blanka Žgajnar je poudarila, da tožilstvo misli skrajno resno, ko pravi, da se bo borilo zoper korupcijo in organiziran kriminal, ne glede na to, za katere osebe gre. "To se je pokazalo tudi tokrat, ko smo morali obravnavati človeka iz lastnih vrst," je dejala Žgajnarjeva in dodala, da so dobro sodelovanje treh služb, hiter zaključek in celoten potek postopka zagotovo okrepili zaupanje v delovanje vseh treh institucij.

IMG 6713

Zvočni posnetek izjave mag. Gorana Klemenčiča, predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (mp3) 


Mag. Goran Klemenčič je prav tako poudaril pomen dobrega sodelovanja pri tem primeru in izrazil upanje, da bo tako tudi v prihodnje, še posebej, ko gre za preiskovanje tako zapletenih in težko dokazljivih kaznivih dejanj, kot je korupcija.

IMG 6716

anonimna prijava korupcija 2a