Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila osemindvajseto skupino policistov. Med 16. avgustom in 14. septembrom 2018 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju prehajanja državne meje.

IMG 0872

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Emil Kvar iz Policijske postaje Gorišnica, Naško Gačevski iz Policijske postaje Lendava, Tomaž Krušič iz Policijske postaje Laško, Vojko Uršič iz Policijske postaje Medvode, Boris Zver iz Policijske postaje Ljubljana Moste in Marjan Berglez iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejel vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, ki je policistom med drugim zaželel usešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju sta prisostvovala še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Predhodna skupina se je že vrnila domov, zato je novi skupini o tamkajšnjih razmerah in preteklem delu poročal vodja zadnje skupine policist Davor Jovanovič iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi.
 
Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Star Dojran. Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi