Sorodne objave

 

Poletje se izteka, z njim pa tudi šolske počitnice. Naše ceste bodo septembra zopet polne otrok, ki se vračajo v šolo, nekateri pa na šolsko pot stopajo prvič. Da bi bila njihova pot v šolo varna, bo od 27. avgusta do 9. septembra potekala preventivna akcija Začetek šolskega leta, namenjena varni vključitvi otrok v promet, ki jo vodi in koordinira agencija za varnost prometa. Policisti bodo v prvih šolskih dneh šole izvajali poostren nadzor hitrosti ter preverjali tehnično brezhibnost avtobusov in drugih vozil, s katerimi se otroci prevažajo v šolo, pozorni pa bodo tudi na opremljenost otrok z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi.

DSC 7204

"Policisti bodo v tem času preverjali še opremljenost in tehnično brezhibnost uporabnikov koles in mopedov, s katerimi se vozijo otroci in mladoletniki, je na današnji novinarski konferenci, ki jo je organizirala agencija za varnost prometa, povedal Matjaž Leskovar, predstavnik Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi.

Za večjo varnost otrok in mladih skrbi tudi sedem nevladnih organizacij, ki izvajajo delavnice ozaveščanja otrok in staršev ne le v začetku, temveč tekom celega šolskega leta. Za varovanje otrok na izpostavljenih točkah ob 101 šolah bo letos skrbelo kar 504 prostovoljcev.

LCD768x1280

Letos bo šolski prag prestopilo 21.874 prvošolcev. Da bi se otroci že v svojih najzgodnejših letih naučili varne udeležbe v prometu, svetujemo, da starši skupaj z otrokom prehodijo šolsko pot še pred začetkom šolskega leta, nato pa otroka vsak dan spremljajo na poti do šole in nazaj ter ob tem utrjujejo znanje o varnem vedenju v prometu.

Več o aktivnostih ob začetku šolskega leta, ki so bile predstavljene na današnji novinarski konferenci, najdete v sporočilu za javnost na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa.