Sorodne objave

 

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 8. posvet na temo zlorab otrok na internetu. Dogodek bo v četrtek, 27. septembra 2018, na Fakulteti za družbene vede, z začetkom ob 9. uri. Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Posvet je namenjen obravnavi spolnih zlorab otrok na internetu. Letošnji poudarek je na širokem naboru delavnic, namenjenih pridobivanju konkretnih znanj za obravnavo e-zlorab otrok.

V uvodnem delu bodo udeležence konference nagovorili prodekanja Fakultete za družbene vede izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Boštjan Lindav in direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije Nenad Šutanovac.

Ob domačih strokovnjakih bosta z nami tudi dva gosta iz tujine: dr. Ethel Quayle, profesorica forenzične klinične psihologije iz Univerze v Edinburgu, ki ima dolgoletne izkušnje z obravnavo tako spolnih prestopnikov kot tudi njihovih žrtev, ter Silviu-George Crisan, FP Twins pri EC3, Europol, ki bo predstavil storitve, s katerimi podpirajo aktivnosti, usmerjene k identifikaciji žrtev spolnega izkoriščanja otrok.

Posvet že osmo leto organiziramo predvsem s ciljem, da na enem mestu združimo znanje in izkušnje vseh, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko zlorab otrok na internetu. Tudi letos pričakujemo široko in pisano paleto udeležencev tako iz vrst policije, tožilstev in sodišč kot tudi iz vrst industrije, socialnih služb, nevladnih organizacij in šolstva.

Projekt Spletno oko in krovni projekt Center za varnejši internet izvajajo Univerza v Ljubljani - Fakulteta za družbene vede, Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS, financirata pa ga Evropska komisija in Ministrstvo za javno upravo.

Program posveta 


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Za več informacij sta kontaktni osebi:

  • Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, Generalna policijska uprava, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 733 479
  • Andrej Motl, koordinator prijavne točke Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01 580 53 55

  Clipboard01

Clipboard02