Sorodne objave

 

Z delavnico in predstavitvijo izdelanih predlogov vodstvu Ministrstvu za notranje zadeve Srbije, ki sta potekali 19. septembra 2018 v Beogradu, projekt razvojnega sodelovanja z Republiko Srbijo, katerega namen je okrepiti zmogljivosti izmenjave informacij na področju ilegalnih migracij, uspešno vstopa v svojo zaključno fazo.

Predlogi so rezultat praktične analize različnih primerov, ki se dogajajo ob pojavu ilegalnih migracij, in primerjave odzivanja nanje v Srbiji in Sloveniji. Cilj je doseči optimizacijo sistema izmenjave informacij z učinkovitejšo izrabo obstoječih kapacitet in posledično boljši odziv v situacijah, povezanih z ilegalnimi migracijami.

IMG2

Na predstavitvi vodstvu MNZ Srbija je pomemben del pogovorov bil usmerjen tudi v to, kako predloge sedaj uresničiti, v katerih točkah bi program mednarodnega razvojnega sodelovanja Republike Slovenije tudi v nadaljnje lahko odigral pomembno vlogo pri tem in pri katerih predlogih aktivnosti. zaradi povečevanja možnosti za uresničitev predlogov, k sodelovanju povabiti tudi ostale donatorje, ki pomagajo Srbiji pri nujnih reformah na njeni poti vključevanja v EU.

Clipboard01