Sorodne objave

 

Pod geslom Skupaj ustvarjajmo kvalitetnejše življenje v lokalni skupnosti smo danes, 23. novembra 2010, organizirali posvet, na katerem smo predstavniki policije z župani gorenjskih občin razpravljali o vplivu varnosti na uspešen razvoj gospodarstva in kvaliteto življenja ter o skupnem delovanju na tem področju.

DSC 0172

 Udeležence je ob začetku posveta pozdravil direktor Policijske uprave Kranj Simon Velički ter jim nato predstavil varnostne razmere na Gorenjskem.


Posveta v prostorih Policijske postaje Tržič se je udeležilo dvanajst županov, en podžupan in podžupanja ter trije direktorji občinskih uprav, sodelovali pa so tudi komandirji vseh policijskih postaj z območja Policijske uprave Kranj, vodje notranjih organizacijskih enot v upravi in predstavniki Generalne policijske uprave.

DSC 0170

S prispevkoma sta sodelovala dr. Gorazd Meško, dekan Fakultete za varnostne vede, ki je udeležencem predstavil usmeritve Sveta Evrope za zagotavljanje varnosti v občini, in župan občine Žirovnica Leopold Pogačar, ki je govoril o sodelovanju lokalne skupnosti s policijo.

Med sodelujočimi se je nato razvila zanimiva razprava o tem, kako pri zagotavljanju varnostnih storitev našim občankam in občanom sodelovati med sabo, tako na regionalni ravni kot v lokalnih okoljih.