Sorodne objave

 

Na Policijski akademiji v Tacnu v Ljubljani je v danes, 11. oktobra 2018, potekala slovesna podelitev diplom študentom 2. generacije rednega višješolskega študija po programu Policist. Študij je potekal dve leti; večinoma na Policijski akademiji, kandidati so se deset tednov urili tudi na praksi na policijskih postajah in štirinajst dni na "policijski taktiki" v Gotenici. Vse obveznosti in uspešen zagovor diplomskega dela je opravilo 89 študentk in študentov.

Clipboard01

Svečanosti so se udeležili državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve mag. Sandi Čurin, vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica, direktorji notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave in direktorji policijskih uprav, komandirji policijskih postaj, predavatelji, študente pa so spremljali tudi številni sorodniki.

Clipboard02

Ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc je med drugim povedal zbranim študentkam in študentom: "Ob vašem prihodu smo vam obljubili, da se bomo trudili in vam nudili kar največ znanja. Seveda vas nismo pozabili opomniti, da je največ odvisno od vas samih: od vaše pripravljenosti za delo, predvsem pa, ali čutite odgovornost do poslanstva, ki ga opravljamo. Vse to ste pokazali in zato ste danes tukaj pred nami. Proces učenja se ne konča, odgovornost pa se je zdaj precej povečala. Ljudje bodo nenehno bdeli nad nami in pričakovali veliko od nas."

"Pomagajte ljudem in ne pozabite na prijazen pozdrav. Velikokrat potrebujemo zgolj to. Pazite drug na drugega in še enkrat iskrene čestitke," je svoj nagovor zaključil mag. Holc. Zahvalil se je tudi sodelavcem na terenu, ki so pomagali pri izvedbi programa, saj brez njihove pomoči vseh ciljev ne bi uspeli doseči.

Clipboard04

Vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar je novim policistkam in policistom med drugim dejala, da se v svojo novo delovno okolje lahko podajo z zaupanjem. "Vaši predavatelji in inštruktorji so vas opremili z uporabnim in konkretnim znanjem, preizkušenimi nasveti in lastnimi izkustvi iz svoje dolgoletne prakse. Na policijski postajah pa vas že nestrpno pričakujejo komandirji in vaši novi sodelavci, ki vam bodo prav tako nudili strokovno pomoč in kolegialno oporo. Med njimi boste našli tudi dobre mentorje, ki vas bodo spodbujali, navdihovali in od katerih se boste lahko učili. Podpore vam torej ne bo manjkalo. Tisto najpomembnejše, kar vam bo vlilo poklicno samozavest in vas najbolj neposredno oblikovalo v suverene in samostojne strokovnjake, pa bodo vaše lastne izkušnje, ki jih boste pridobili s prakso in neposrednim delom na terenu."

"Z veseljem lahko rečem, da svojo poklicno pot začenjate v času, ko je Policija v bistveno boljši kondiciji, kot je bila še pred nekaj leti. Obnovili smo vozni park, prenovili in modernizirali uniforme, izboljšali zaščitno opremo policistov, pa tudi nekoliko popravili socialno-ekonomski status zaposlenih. V primerjavi s preteklimi generacijami kandidatov za policiste imate zato precej boljše izhodišče, kar vam lahko daje dodaten zagon za predano delo," je še dejala Bobnarjeva in ob tem dodala: "Delajte zakonito, upoštevajte navodila stroke, pri tem pa ohranjajte etično držo in dosledno spoštujte posameznikovo dostojanstvo – tako si boste pridobili zaupanje ljudi, vaša dejanja pa bodo v ponos vam, vašemu kolektivu, pa tudi instituciji." 

Clipboard03

Diplome sta študentom podelila direktor Policijske akademije Danijel Žibret in ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc. Podelila sta tudi pohvalo za izjemen študijski dosežek – najvišjo povprečno oceno v generaciji, ki je znašala 9,54, je dosegla Petra Munda. Priznanje za najboljše diplomsko delo pa je prejel Peter Tkalec.

Clipboard08

Na slovesnosti so diplomantke in diplomanti prisegli pred vršilko dolžnosti generalnega direktorja policije. V njihovem imenu je prisego prebral Tomaž Šubic. Zbrane je tudi nagovoril v imenu študentov: "Spoštovane kolegice in kolegi. V čast mi je, da smo danes tukaj zbrani. Po dveh letih našega skupnega druženja, izobraževanja, smo s 1. oktobrom postali pooblaščene uradne osebe, del državnega organa, ki varuje našo največjo vrednoto: človeško življenje. Imeli smo tako lepe kot tudi malo manj lepe trenutke, in kar je delovalo nemogoče, je sedaj za nami. V imenu celotne generacije bi se rad zahvalil vsem: predavateljem, inštruktorjem, vodstvu šole in akademije, ki so vedno delovali v našem interesu ter s svojo zavzetostjo predali znanje na nas in iz nas naredili dobre policiste. Vsem skupaj želim uspešno poklicno pot in srečo v zasebnem življenju. Hvala."

Clipboard05

Clipboard07

Policijska akademija


Želiš tudi ti postati policist?

Razpis za naslednjo redno generacijo bo februarja 2019.

Do 15. oktobra 2018 pa se je še možno prijaviti za policista nadzornika državne meje.

Vključiš pa se lahko tudi v pomožno policijo.

Pridruži se nam!