Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila že 30. skupino policistov. Med 24. oktobrom in 23. novembrom 2018 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Boštjan Žula iz Policijske postaje Žalec (Policijska uprava Celje), Silvo Lasbaher iz Policijske postaje Ljutomer (Policijska uprava Murska Sobota), Janko Žnidarič iz Policijske postaje Ptuj (Policijska uprava Maribor), Martin Piršič iz Policijske postaje Ribnica (Policijska uprava Ljubljana), Igor Hrastnik iz Sektorja uniformirane policije (Policijska uprava Ljubljana) in Nenad Majkić iz Postaje mejne policije Starod (Policijska uprava Koper).

IMG 2998

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejela vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, ki je policistom med drugim zaželela uspešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju so prisostvovali še direktor Uprave uniformirane policije Janez Rupnik, Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije in Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Predhodna skupina se je že vrnila domov, zato je o tamkajšnjih razmerah in preteklem delu poročala vodja te skupine, policistka Maja Ladič iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi (Policijska uprava Maribor).

IMG 2993To skupino je pozdravil tudi Sašo Tasevski, vodja Urada za javno varnost iz Makedonije, ki se je pred tem mudil na vljudnostnem obisku pri vršilki dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjani Bobnar.

Zahvalil se je vodstvu slovenske policije za vso pomoč, pa tudi vsem prejšnjim napotenim skupinam ter tej, ki jo je osebno nagovoril. Z delom in odnosom naših policistov so zadovoljni in hvaležni za njihov prispevek ter prepričani, da bo sodelovanje še naprej tako dobro.

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Medžitlija in izven območja mejnega prehoda Medžitlija. Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi; uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi