Sorodne objave

 

Predstavniki Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Združenja Sever so položili cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani in Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državni sekretar mag. Sandi Čurin in državna sekretarka mag. Melita Šinkovec, vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, direktor Uprave uniformirane policije Janez Rupnik in direktor Uprave kriminalistične policije mag. Boštjan Lindav ter predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas so se danes, 30. oktobra 2018, poklonili umrlim policistom.

Najprej so položili cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani, ki je posvečen policistom, padlim v vojni za Slovenijo 1991, in policistom, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog po letu 1991. Nato so se skupaj s predstavniki Ministrstva za obrambo, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, veteranskih organizacij in Mestne občine Ljubljana ter s svojci umrlih udeležili komemorativne slovesnosti in položili venec k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

V osamosvojitveni vojni so umrli Marijan Doblšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo ranjenih še 28 pripadnikov policije.

Med opravljanjem policijskih nalog pa so življenje po letu 1991 izgubili policisti Jakob Ornik, Anton Lipovac, Mitja Capuder, Damijan Kukovič, Igor Mauser, Damir Golobič in Ivo Žnidarčič.

V teh dneh se zaposleni v Policiji s polaganjem vencev in prižiganjem sveč po vsej Sloveniji spominjamo tudi drugih policistov in delavcev policije, ki so izgubili življenje.

Foto: SOJ MNZ