Sorodne objave

 

Pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Robert Črepinko je v današnji izjavi za javnost predstavil več informacij o aktualni preiskavi gospodarskih kaznivih dejanj, v okviru katere smo na širšem območju Slovenije danes izvedli tudi številne hišne preiskave.

RobertCrepinko

Foto: arhiv policije


Zvočni posnetek izjave Roberta Črepinka (mp3)


Povedal je, da preiskovalci NPU v sodelovanju s policisti in kriminalisti Generalne policijske uprave in več policijskih uprav danes, 2. decembra 2010, izvajajo obsežne aktivnosti s področja preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Današnja akcija je posledica večmesečnega zbiranja obvestil preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada o sumu storitve naštetih kaznivih dejanj.

Na območjih policijskih uprav Ljubljana, Koper, Kranj, Celje in Slovenj Gradec poteka 28 hišnih preiskav z namenom iskanja dokazov za utemeljevanje sumov storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pranja denarja, s katerimi naj bi bile pravne osebe oškodovane za več deset milijonov evrov.

V preiskavi, s katero še nadaljujemo, sodeluje 95 policistov in kriminalistov, ki so preiskali 7 fizičnih in 15 pravnih oseb. Pri hišnih preiskavah so zasegli listine in računalniške podatke, štirim osebam so odvzeli prostost. Predkazenski postopek usmerja Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu RS.