Sorodne objave

 

Slovenska policija je danes v Srbijo napotila šestnajsto skupino policistov; tako bodo med 14. novembrom in 14. decembrom 2018 štirje policisti pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

IMG 3206

Pred odhodom jih je včeraj, 13. novembra, sprejela v. d. generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Sprejemu sta prisostvovala tudi Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije in Darjo Cizel iz Uprave uniformirane policije.

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Peter Lipič iz Policijske postaje Gorišnica, Robert Göncz iz Policijske postaje Lendava, Alojzij Perko iz Policijske postaje Cerknica in Marko Mulej iz Policijske postaje Bled.

IMG 3198

Policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Zaječar. Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje izvajali v delovni policijski uniformi, ne bodo pa izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.