Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila že 31. skupino policistov. Med 28. novembrom in 28. decembrom 2018 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

IMG 3243

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti: Robert Nedok iz Postaje mejne policije Petišovci, Boris Josipović iz Specializirane enote za nadzor državne meje, Lucijan Masten iz Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, Uroš Piskar iz Policijske postaje Ljubljana Moste, Albert Lah iz Postaje mejne policije Metlika ter Fredo Virag iz Policijske postaje Idrija.

IMG 3233

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejel direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Janez Rupnik, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju sta prisostvovala še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije in Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Predhodna skupina se je že vrnila domov, zato je o tamkajšnjih razmerah in preteklem delu poročal vodja te skupine Boštjan Žula iz Policijske postaje Žalec, ki je predstavil zadnje izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij na tem območju.

IMG 3237

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Medžitlija in izven območja mejnega prehoda Medžitlija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami