Sorodne objave

 

V Policijski akademiji bomo 10. decembra 2010, ob svetovnem dnevu človekovih pravic, premierno predstavili dokumentarni film o delu policije v romskih skupnostih. Filmske projekcije ob 15. uri se bodo udeležili predsednik republike dr. Danilo Türk, varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek.

Ob prihodu v Tacen si bodo gostje najprej ogledali razstavo fotografij počitniških aktivnosti romskih otrok, po kateri jih bo popeljala glavna junakinja filma, policistka Nataša Brajdič Slivšek.

Pred samo projekcijo bodo 15-minutni film z naslovom Na dolžnosti na kratko predstavili idejni vodja projekta in izvajalec usposabljanj za delo policistov v večetnični družbi Branko Novak iz Policijske akademije, Jenny Rostahar, predsednica Društva zaveznikov mehkega pristanka, producentov filma, in romski aktivist Bojan Tudija.

Po ogledu filma bosta gledalce nagovorili ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik.

Film prikazuje, kako policisti prebivalce romskih naselij o varnostnih vprašanjih ozaveščamo na nekoliko drugačen način, na primer z delavnicami za otroke, s čimer z njimi, v njihovem okolju, vzpostavljamo dialog in medsebojno sodelovanje. Prikazuje tudi Romkinjo (Natašo Brajdič Slivšek), ki kot policistka sedaj uspešno nadaljuje svoja prizadevanja za pravice romskih žensk in otrok.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!