Sorodne objave

 

Na območju Postaje letališke policije Brnik smo 14. decembra 2010 izvedli vajo vodnikov službenih psov policije za specialistično uporabo, tj. za iskanje minsko-eksplozivnih sredstev in nedovoljenih drog.

DSC00021

 Skupne vaje so se poleg vodnikov službenih policijskih psov iz vse Slovenije udeležili tudi vodniki s pravosodnega ministrstva in vodja šole za šolanje službenih psov iz Beograda v Srbiji.

DSC09954

Osnovni namen vaje je bil seznanitev vodnikov službenih psov in drugih sodelujočih z območjem Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.

DSC09967

 V parkirni hiši letališča je potekala vaja s psi za iskanje minsko-eksplozivnih sredstev.

DSC00003

Pred vajo so vzorce eksploziva na različna mesta skrili predstavniki Oddelka za protibombno zaščito v Specialni enoti in inštruktorji Oddelka za šolanje službenih psov v Policijski akademiji.

DSC09970

DSC09980

Iskanje je potekalo pod budnim očesom inštruktorjev iz Oddelka za šolanje službenih psov v Policijski akademiji.

DSC09974

 Vodniki službenih psov za iskanje prepovedanih drog so vajo opravili v spodnjih prostorih skladišča ABS (letališča Jožeta Pučnika), kjer so bili vzorci skriti na več lokacijah.

DSC09968

 Po vaji smo udeležencem v sodelovanju z vodnikom službenega policijskega psa Robertom Rogljem pokazali celotno letališče in objekte, kar bo vodnikom v pomoč pri njihovem delu v prihodnje.