Sorodne objave

 

Na jubilejni, 20. podelitvi priznanj najboljšim športnicam in športnikom v letu 2010, ki je včeraj, 22. decembra 2010, potekala pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in Društva športnih novinarjev Slovenije, je prestižni naslov najboljše športnice leta prejela Tina Maze, naslov najboljšega športnika leta pa Dejan Zavec.

Med 154 slovenskimi športniki, ki so v svetovnem merilu dosegli najbolj odmevne športne rezultate, so ju izbrali športni novinarji. Tina Maze je dvakratna dobitnica srebrnega olimpijskega odličja z letošnjih olimpijskih iger v Vancouvru, Dejan Zavec pa je v velterski kategoriji letos dvakrat ubranil naslov svetovnega prvaka po različici združenja IBF.

Prejemnika sta zaposlena v policiji, v Oddelku vrhunskih športnikov, Centru za izpopolnjevanje in usposabljanje na Policijski akademiji. In sicer Tina Maze od aprila leta 2009, Dejan Zavec pa od novembra leta 2010.

Poleg njiju oddelek zaposluje še 25 vrhunskih športnikov (seznam vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji), med katerimi so bili nekateri prav tako na seznamu nominirancev za najboljšega športnika in športnico leta. Poleg zmagovalcev so športniki, zaposleni v policiji, zasedli naslednja mesta: 9. mesto - Peter Mankoč (plavanje), 10. mesto - Robert Kranjec (smučarski skoki), 11. mesto - Mitja Petkovšek (gimnastika), 14. mesto - Rok Drakšič (judo) ter 9. mesto - Martina Ratej (atletika).

Pred svečano prireditvijo je najboljše slovenske športnike in športnice gostil predsednik države RS dr. Danilo Türk, ki je Dejana Zavca odlikoval z zlatim redom za zasluge.

Vsem vrhunskim športnikom, zaposlenim v policiji, iskreno čestitamo za športne dosežke v letu 2010, še posebej odlikovanima najboljšima, Tini Maze in Dejanu Zavcu!

 

 Foto: Siol.net