Z veseljem sporočamo, da je osrednje spletno mesto slovenske policije zaživelo v novi, sodobnejši podobi.

Po skoraj desetletju od zadnje posodobitve smo v Policiji tehnično nadgradili dosedanjo, že precej zastarelo programsko opremo za urejanje spletnih strani, saj ni več zmogla slediti tehnološkemu razvoju in spremenjenim navadam uporabnikov.

Poleg za uporabnike najvidnejše spremembe - prenovljenega grafičnega dizajna in drugačnega koncepta razporeditve vsebin - je bila v ospredju pozornosti tokratne prenove zlasti tehnična nadgradnja sistema za upravljanje vsebin, ki nam odslej omogoča nekatere nove funkcionalnosti.

Novo policijsko spletišče se po novem prilagaja različnim napravam, s katerih uporabniki dostopajo do njega - tudi pametnim telefonom in tablicam, ne več le klasičnim stacionarnim računalnikom. Vsebine bomo lahko opremljali s ključnimi besedami (t. i. tagi), iskalnik po straneh je veliko zmogljivejši. Fotografijam bo lahko namenjenega več prostora, tudi v sporočilih za javnost bodo večje, vidneje smo izpostavili tudi tiste vsebine, ki so med uporabniki najbolj iskane.

Zlasti pa smo veseli, da bomo imeli zaradi modularnega sistema odprte možnosti za naknadno nadgrajevanje z novimi rešitvami, s katerimi želimo v nadaljevanju krepiti prepoznavnost Policije, razvijati lastne aplikacije in storitve za uporabnike, nadgrajevati preventivna sporočila in vzpodbujati k zaposlovanju v policiji oziroma graditi na splošni promociji policijskega dela.

Nekaj časa bo še potekalo odpravljanje določenih pomanjkljivosti, zaradi česar bodo nekatere vsebine in povezave na portalu začasno nedostopne ali pa jih bomo morali še urediti. Za morebitne težave se opravičujemo in vse uporabnike prosimo za razumevanje.

 

dosedanja spletna stran policije

Spletna stran policije je svojo dosedanjo podobo (na fotografiji) po skoraj desetih letih zamenjala za novo preobleko.