Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Srbijo napotila osemnajsto skupino policistov. Tako bodo med 23. januarjem in 22. februarjem 2019 štirje policisti pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

IMG 4869

Pred odhodom jih je sprejel direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc. Sprejemu sta prisostvovala tudi Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije. Izkušnje prejšnje skupine je prenesel njen vodja Gorazd Lipovšek iz Policijske postaje Trbovlje.

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Ivan Nemanič iz Policijske postaje Metlika, Gorazd Duh iz Policijske postaje Rače, Tomaž Krušič iz Policijske postaje Laško in Mirzet Šehić iz operativno-komunikacijskega centra PU Ljubljana.

Policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Rujan na srbsko-makedonski meji (območje občine Preševo). Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje izvajali v delovni policijski uniformi, ne bodo pa izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

 IMG 4890

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu.


Povezane vsebine

Aktivnosti slovenske policije v zvezi z migracijami