Sorodne objave

 

Na Informativi in Areni mladih predstavljamo poklic policista in te obenem vabimo, da se pridružiš našim vrstam. Bi rad postal del naše »modre družine«? Že 1. februarja bo objavljen razpis za Višjo policijsko šolo. Prijavi se!

Na Informativi je med bodočimi študenti veliko zanimanja za delo v Policiji! Policisti odgovarjajo na številna vprašanja. Te zanima še kaj? Danes ob 16.30 in jutri ob 12.00 v predavalnici dvorane C zate pripravljamo krajše predavanje o tem, kako postati policist. Pridi, svetovali ti bomo, kako se lahko pridružiš našim vrstam, katere pogoje moraš izpolnjevati, kako poteka izobraževanje na Višji policijski šoli in kakšne so tvoje karierne možnosti. Morda po uspešno zaključenem šolanju in z nekaj izkušnjami postaneš prometni policist, policist konjenik, kriminalist ali pa se pridružiš specialni enoti. Možnosti je veliko!

IMG 5188

Poleg splošnih policistov svoje delo predstavljajo tudi kriminalisti, ki ti bodo med drugim pokazali, kako iščejo prstne odtise in druge sledove na kraju zločina. Vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik sta danes znova zabavala s svojimi vragolijami in hkrati pokazala, kakšen je vsakdanjik policijskega vodnika in kako koristni so službeni psi pri svojem resnem policijskem delu. Kjerkoli se pojavita, se okoli njiju v trenutku naredi gneča. Tako je bilo tudi danes, ko so se ob prihodu policijskega kuža Corry-ja na Gospodarskem razstavišču razlegali številni »iiiiiiii-ji« in »aaaaaaa-ji« obiskovalcev.

20190125 161750

Razstavni prostor policije sta obiskala tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar.


Mnogi bi radi postali policijski »specialci«. Na Informativi se predstavlja tudi ta, najelitnejša enota slovenske policije. To je edinstvena priložnost, da jo spoznaš! Še danes in jutri lahko poklepetaš s policisti Specialne enote in si od blizu ogledaš opremo, ki jo uporabljajo pri svojem zahtevnem delu. Z veseljem ti bodo povedali, kako zgleda zahtevno selekcijsko urjenje kandidatov, o čemer pišemo tudi v zadnji številki revije Varnost. Si iz pravega testa?

IMG 5026

Čakajo te tudi prometni policisti, ki ti bodo pokazali, kako lovijo prehitre voznike, jih ustavijo s t. i. stingerjem in preverijo, ali morda vozijo pod vplivom alkohola. Vse to počno za tvojo varnost. Nekateri so danes svoje spretnosti pogumno preizkušali na simulatorju vožnje motornega kolesa, seveda pod budnim očesom policista iz Specializirane enote za nadzor prometa: »Na srečo tu noben prekršek ni usoden, na cesti pa le previdno in po pameti.« Tudi zato smo prisotni na Informativi in Areni mladih, da vam svetujemo, kako bolje poskrbeti za svojo varnost.

Za občasno glasbeno kuliso bodo poskrbeli policisti Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi glasbenike? Seveda, in to vrhunske! Oba dneva bodo navduševali s svojim nastopom. Da se znamo policisti pošaliti tudi na svoj račun, so danes pokalai prav naši »muzikantje« - zanimiv posnetek smo objavili na našem Facebook profilu. Prepoznate to pesem?

Na razstavnem prostoru policije lahko tudi preveriš, kako policisti na meji odkrivamo ponarejene dokumente. Si ga že kdaj videl? Policist in policistka Specializirane enote za nadzor državne meje ti bosta pokazala, kako zelo se nekateri nepridipravi potrudijo, da bi ponaredili osebno izkaznico ali potni list. A izurjenemu očesu policistov nič ne uide, nekatere ponaredke prepoznamo v sekundi. V veliko pomoč pa nam je tudi naprava, s katero preverjamo pristnost dokumentov. Te zanima takšno delo?

IMG 5152

Pridi na naš razstavni prostor še danes in jutri do 18. ure, kjer lahko izveš, kako se lahko pridružiš našim vrstam!