Sorodne objave

 

Na smučišču v Kranjski Gori sta Ministrstvo za notranje zadeve in Smučarska zveza Slovenije včeraj, 7. januarja 2011, pripravila predstavitev varne smuke. Obiskovalcem smučišča smo predstavniki več ministrstev, policije, inšpektorata za notranje zadeve in smučarske zveze prikazali, kako pomembno je na smučiščih ustrezno znanje in obzirnost do drugih.

demo 01

 Pri predstavitvi varne smuke so sodelovali predstavniki Ministrstva za notranje zadeve, Policije, Inšpektorata RS za notranje zadeve, Ministrstva za pravosodje, Ministrstva za šolstvo in šport ter predstavniki Smučarske zveze Slovenije. Dogodek so popestrile predstavitve različnih tehnik smučanja: telemark, carvnig, snowboarding, predstavili so se predstavniki slovenskega demo teama, smučarji Centra za varnost in zaščito Generalne policijske uprave in otroci smučarke šole ASK Kranjska Gora.

izjava 02

 Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je v izjavi za medije poudarila, da "smo za odgovorno smuko najprej odgovorni smučarji sami in da moramo na smučiščih vedno upoštevati FIS pravila smučanja". Tudi minister za pravosodje Aleš Zalar je opozoril, da je treba upoštevati FIS pravila.

 

"K varnosti na smučiščih pripomore znanje smučanja in tudi obzirnost do drugih," je povedal direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk in dodal, da je vesel podpore ministrov pri delovanju Smučarske zveze Slovenije. Predstavnica RTC Žičnice Kranjska Gora Klavdija Gomboc pa je opozorila, da je treba smučarsko znanje prilagoditi tudi vremenskim razmeram. 

smucanje krgora

Na notranjem ministrstvu so v enem letu uvedli kar nekaj novosti na področju zagotavljanja varnosti na smučiščih.

 

Več o tem (informacije, fotografije, zvočni posnetek ...) na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

Foto: Tamino Petelinšek/STA